|
Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 5 ]
| Autor |
Zpráva |
|
henlitom
|
 |
Předmět příspěvku: I-gel Napsal: 31. 03. 2009, 00:46 |
|
 |
| nováček se slibnou aurou |
 |
|
|
|
Milý uživatelé, co zkusit nové téma - I-gel? Jaké máte zkušenosti s touto "relativně" novou pomůckou k zajištění dýchacích cest? Kde vidíte její největší uplatnění a přínos? Nějaké tipy a triky k zavádění? Prostě cokoliv... Doufám že se alespoň někdo ozve..., tak zatím T.
|
|
 |
|
 |
|
ikrikava
|
Předmět příspěvku: Re: I-gel Napsal: 31. 03. 2009, 15:23 |
|
|
už ji používáme asi rok, nejdřív jsem byl skeptický (a používal staré dobré LM) ale teď jsem tomu přišel na chuť a docela je používám. Uplatnění stejné jako klasické LM. Con: vyšší cena Pro: nesmí se resterilizovat (ale vydrží to  - zkušenost založená na experimentálních modelech, samozřejmě se to nikde nedělá, psst - tohle nikde neříkejte  ) http://www.i-gel.com/
_________________ Ivo Křikava, KARIM, FN Brno
|
|
 |
|
 |
|
pafka
|
Předmět příspěvku: Re: I-gel Napsal: 05. 04. 2009, 18:57 |
|
 |
| přispěvatel |
 |
|
|
|
|
I-gel super - I really love it!!! Zacali jsme pred 3 lety, ted cca 80% SGA v nasi nemocnici je s I-gelem. Daji se na tom delat laparoskopie, da se skrz to bez problemu zavest NG sonda a odsat rezidualni zaludecni obsah, v pripade potreby zaintubovat skrz I-gel fibroskopem (Anesth Analg. 2008 May;106(5):1501-4). Uspesnost i pro dlouhe vykony s rizenou ventilaci nad 90%, mala frekvence komplikaci, nevim jaka je cetnost aspirace - nejake kasuistiky byly, ale my jsme na cca 2000 I-gelech nemeli ani jednu klinickou, a asi 5x zaludecni obsah byl v gastrickem portu I-gelu. Je pravda, ze u vsech laparoskopii zavadime sondu a odsavame zaludecni obsah. Cena tady v UK - GBP 4.90 za kus, coz je o trochu vic nez nejlevnejsi LM od AMBU, ale vic nez 2x min nez LMA Supreme...
Krasny den, Pavel
|
|
 |
|
 |
|
henlitom
|
Předmět příspěvku: Re: I-gel Napsal: 05. 04. 2009, 21:01 |
|
 |
| nováček se slibnou aurou |
 |
|
|
|
Díky moc, čekal jsme na reakci od Vás  , bohužel u nás není moc SGA v oblibě, doufám že právě otáčíme vítr  , I-gel vyhrál protože z mně neznámých důvodů "potřebujeme" užívat pouze jednorázové SGA, což je docela drahá věcička oproti ostatním a I-gel v tomto směru vychází docela levně nevím přesně za kolik ho máme, ale má to být něco mezi 150-200 kč. Chtěl jsme se zeptat jestli nemáte nějaký triky k zavádění tedy kromě pořádně nagelovat, nebo jestli používáte stejné testy jako u LM. Nemám s nimi žádnou velkou zkušenost, ale všem zatím zavádím NGS, a taky mi přijde, že musím vést relativně hlubší a "relaxovanější" anestezii něž když mám zaintubováno. Relaxaci moc nemusím  . Mimo jiné jak je fixujete? A co třeba změna pohohy hlavy? Jinak ještě jednou díky. Tomáš.
|
|
 |
|
 |
|
pafka
|
Předmět příspěvku: Re: I-gel Napsal: 10. 04. 2009, 13:04 |
|
 |
| přispěvatel |
 |
|
|
|
|
Chapu, UVN... Ale neztracejte nadeji, stari konzervativci jednou odejdou. Triky - casto je chyceny jazyk pri zavadeni, doporucujeme palcem ho pritlacit nebo i-gel zavést nejprve jakoby otoceny na bok a pak ho otocit do definitivni pozice. NG sonda - zavadime jenom pri laparoskopiich. Pro spravne zavedeni je nutne slyset nebo citit "click" tesne pred finalni polohou. ten je zpusoben tim, jak zevni blocker epiglotis ji odstrani z cesty. Fixace - na kratke vykony vubec, na dlouhe tape. Komplikace - obcas nejake jsou, ale neni jich moc. Jestli Vas zajimaji nejake vystupy z I-gelu poslete mi svuj e-mail a ja Vam muzu poslat neco, co jsme na toto tema napsali. Mejte se krasne a preju hodne uspechu s I-gelem. Moje posledni zkusenost - v utery ve sluzbe clovek s BMI 45, OSAS, RVH prijaty na ICU s akutni bronchopneumonii, s nutnosti intubace pro desaturaci, hypoxii, zmateny atd. Trainee udelali uvod sevofluranem a na laryngoskopii videli akorat obrovsky jazyk (grade IV), zavedli I=gel 4 a ventilovali 30 minut nez jsem prijel z domova - ve ntilace dostatecna, sp02 stouplo na 95-98 z puvodnich 70% a pak jsme ho fibroskopicky zaintubovali na prvni pokus skrz I-gel rourkou 7.
Mejte se, Pavel
|
|
 |
|
 |
|
Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 5 ]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník |
| |
|
|
Můžete zakládat nová témata v tomto fóru Můžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|