|
| Autor |
Zpráva |
|
lenyvondr.
|
Předmět příspěvku: Re: Jak v pracovním kolektivu přežít pokud možno ve zdraví Napsal: 01. 05. 2010, 00:02 |
|
 |
| věrný člen |
 |
|
|
Registrován: 06. 09. 2008, 16:50 Příspěvky: 68 Bydliště: Plzeň, rodiště Tábor:-)
|
|
Hezký večer Filipo-Jakubský přeji, "kouzelná noc", jak jsem se zmínila v předchozím příspěvku, jsem v procesu změny pracoviště, z MŠ a jeslí, pak péče o mentálně postižené děti, následně geriatrie a naposledy hematologické ambulance... jsem se odhodlala, díky osobnímu prožitku sraženého chodce z nástupiště autem (kdy jsem myslela že nepřežiju), pokusit se pracovat na JIP nebo ARO. Touha se starat o lidi v bezvědomí mě přivedla na NCH-JIP, kde jsem 2 měsíce. Tato změna je tvrdá..., ale přesto jsem hrdá na to, že jsem to zkusila... Nevím stále, zda budu schopná zvládnout tuto práci pod stresem, prostě to nevím, ale každopádně i přesto, že jsem nedokonalá, udělám všechno pro to, abych zvládla, co je na mne kladeno. Pokud to nezvládnu, pak si alespoň mohu říci, nebyla jsem srab a zkusila jsem to. Každý den, který na tomto pracovišti prožiju, je mi zkušeností a posouvá mne dál, ale dala jsem si limit 6-ti měsíců, nepředvídané okolnolnosti mohou samozřejmě vše změnit a tuto dobu zkrátit. Přes pocity neúspěchu, určité neschopnosti, pár slzí, jsem ráda, že jsem si to mohla zkusit na vlastní kůži a nebudu pak litovat, že jsem se bála takovou změnu uskutečnit. Někdy je tah a touha tak silná, že to prostě musíte zkusit, aby jste si později nemohli sami sobě vyčíst, že jsem se příliš bál. A já dnes říkám "Děj se Vůle Boží"!!! S pozdravem a přáním dobrých dní lenka
|
|
 |
|
 |
|
lenyvondr.
|
Předmět příspěvku: Re: Jak v pracovním kolektivu přežít pokud možno ve zdraví Napsal: 15. 05. 2010, 03:52 |
|
 |
| věrný člen |
 |
|
|
Registrován: 06. 09. 2008, 16:50 Příspěvky: 68 Bydliště: Plzeň, rodiště Tábor:-)
|
Jak v pracovním prostředí ve zdraví přežít? Opravdu otázka na tělo i duši. Možná pokusit se o rozdělění faktu, práce X osobnost!!! Zkuste si to, je to těžký  Kdo-si mi řekl, že je nerozumné rozjíždět "boj" na několika frontách současně, řeklo mi to dokonce několik lidí a já to stejně rozjela V Bibli se píše: " Modli se a pracuj, neboť nevíš, co z toho ti vyjde", tak nějak... Tak to je i můj recept, snaž se, ať to zvládneš, nic jinýho nezbývá. Vzdát se, se rovná převálcování, tedy postarej se, aby tě lavina nedostala. Vypadá to vtipně, ale občas se i zapotíte Pěkný večer a den přeje Všem Lenka
|
|
 |
|
 |
|
lenyvondr.
|
Předmět příspěvku: Re: Jak v pracovním kolektivu přežít pokud možno ve zdraví Napsal: 28. 05. 2010, 23:13 |
|
 |
| věrný člen |
 |
|
|
|
Jak v novém pracovním kolektivu a s novou prac.náplní to ustát... Záleží i na tom, jak Vás ostatní učí, a po mých zkušenostech si myslím, že pro nové zaměstnance má být vyčleněná osoba, která zaučuje nově příchozí. Dotyčná vyučující osoba by měla být vybavena nejen po stránce odborné (profesní), ale tak po stránce sociálně vyspělého jedince. Totiž, pokud školitel není sociálně vyzralý, nový člen týmu Vám prostě zdrhne a není se čemu divit, to je vidět na spoustě pracovišť, která nemají personál. Myslímsi, pokud bude školitel vzdělán nejen odborně ale také sociálně edukačními dovednostmi, nenechá si lidi jen tak utéct!!! Tak-že pozor školitelé, jak učíte a vedete a hlavně motivujete nové svěřence! Volných míst ve zdravotnictví je spousta a hlavně na intenzivních lůžkách, PROČ to tak JE???S Pozdravem Vám Lenka 
|
|
 |
|
 |
|
lenyvondr.
|
Předmět příspěvku: Re: Jak v pracovním kolektivu přežít pokud možno ve zdraví Napsal: 18. 07. 2010, 07:48 |
|
 |
| věrný člen |
 |
|
|
|
DOBRÉ RÁNO VŠEM PŘEJI  JAK KRÁSNÉ JE, NEDĚLAT "ZBYTEČNÉ" POTÍŽE"  !!! ŽIVOT JE KRÁSNÝ, ŠKODA ČASU, KTERÝ SE ZNEUŽÍVÁ PRO BUDOVÁNÍ MALICHERNÝCH PROBLÉMŮ, ŽEL - JE TO NĚKDY DENODENNÍ CHLEBA... A PROTO NAVRHUJI A ŘÍKÁM, ZDRAVME SE, POKUD MÁŠ VÝTKU PROTI NĚČÍ PRÁCI, KONKRÉTNĚ TO DECENTNĚ VYŘKNI DANÉ OSOBĚ A BUDE SE NÁM LÉPE SPÁT A DÝCHAT! S POZDRAVEM LENKA
|
|
 |
|
 |
|
lenyvondr.
|
Předmět příspěvku: Re: Jak v pracovním kolektivu přežít pokud možno ve zdraví Napsal: 28. 07. 2010, 08:37 |
|
 |
| věrný člen |
 |
|
|
|
|
Pěkný den přeji, jak v pracovním kolektivu vyjít... Je to tvrdá práce! Kolektivy na intenzivních lůžkách (soustředím se právě na sesterské kolektivy), se chovají velmi často tak, jako by neměli základní slušné vychování. Od pozdravení začínaje, po komunikaci mezi sebou a pak nesmyslné deptání nových příchozích kolegyň. Doslala jsem se v průběhu zpracování své diplomové práce k tématu, které by stálo za to, zpracovat a zveřejnit jej (ač téma mé momentální diplomové práce je zaměřeno jinam, na IT/IS ve zdravotnictví). A jde o chování sester na JIP a podobných pracovištícj k pacientům, kolegyním i nadřízeným! Zdá se, že respekt, úcta a slušné chování se vytratilo, vedoucí pracovníci někteří pláčí, druzí to nějak přehlžejí, ale je to přeci tak základní, jako si dojít koupit chleba!!! Jen tak přemýšlím, kde se stala, děje či pěstuje tato chyba, která znepříjenuje práci v týmu, práci vedení podobného úseku a koho to vlastně zajímá? To je otázka! S pozdravem a přáním pěkných dní, Lenka
|
|
 |
|
 |
|
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník |
| |
|
|
Můžete zakládat nová témata v tomto fóru Můžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|