|
Z pohledu autora online reportáže mohu říct, že za ty roky jsem k Ostravě přilnul, nejen k ATOMu, ale i k Stodolní.
Je pravdou, že charakter právě Stodolní se mění. Z ulice plné spíše klubů se stává seriózní centrum zábavy se spoustou kaváren a restaurací střední a vyšší cenové trřídy. Co zůstalo jsou tradiční steaky a párky na ulici a kebaby v rychlých občerstveních. Jak člověk pomalu stárne, zdá se mi tento posun k lepšímu. Na druhou stranu jak říkají místní, o víkendu je vše při starém. Nenatáhne Roman Kula někdy kurz až do soboty? Dělají to zejména zahraniční kongresy (viz Kalendář akcí na AKUTNE.CZ) a páteční noc na Stodolní by byla neodolatelná.
Letošní kurz jako celek hodnotím více než skvěle. I přes absenci vysloveně taháku z řad zahraničních hostí si člověk při čtení jmen přednášejících pomlaskával. To, co jsem loni označoval za minus, označuji letos za plus, čtyři dny jsou akorát, kratší program by byl k neprospěchu. Support organizátorů pro vystavující, tedy i pro partnerský portál AKUTNE.CZ byl skvělý a mírou spolupráce a propagace lze srovnat snad jen s Homolkou 2008. Rozdali jsme spoustu kontaktů, vizitek, kalendářů a letáků. Vysvětlili jsme spoustě lidí, co vlastně portál je a jaké má cíle. Dostali jsme i několik podnětů a nabídek ke spolupráci, čehož si velice vážíme a snad se vyvine něco, z čeho budou profitovat čtenáři.
Společenské večery byly skvělé. Využitím všech volných prostor v hotelu ATOM vznikl vzdušný raut, kde si každý mohl býti strůjcem své zábavy i mimo hlavní, ale za to nejlepší, proud v kongresovém sále. Předání čestného členství v ČSIM prof. Marshallovi z Toronta jen umocnilo slavnostní atmosféru uvítacího večera.
Snad jen postery, opět letos utopené v záplavě zeleně a odděleny terasou v salonku Terasa, jsou, mohu říct, že neoprávněně, trochu nechtěným dítětem. Na druhou stranu na kurzu s takovou účastí bych očekával výrazně vyšší počet posterů, ale to organizátoři obtížně mohou ovlivnit.
Věřím, že setkání v Ostravě na 12. PGS kurzu Sepse a MODS bude neméně tak svělé a organizátoři udrží již tak vysoce nastavenou laťku.
_________________ Petr Štourač, KARIM LF MU a FN Brno
|